Building Thinking Classroom (BTC)

Talleristes

 Jacint Planas

Grup de Resolució de Problemes d’ABEAM

Manel Martínez

Grup de Resolució de Problemes d’ABEAM

Resum

Després d’uns 15 anys de recerca, el matemàtic Peter Liljedahl va publicar dos llibres, Building Thinking Classrooms in Mathematics, Grades K-12 i Modifying Your Thinking Classroom for Different Settings, on presenta uns resultats basats en investigacions amb exemples reals i preguntes que porten a la reflexió. Es promou una metodologia en les classes de matemàtiques basada en la resolució de problemes, i on el principal objectiu és que l’alumnat pensi.
El professor Jacint Planas ja fa uns temps que ho aplica a les seves aules, tant als primers cursos de la secundària com al batxillerat.  

En aquest taller els participants viuran en primera persona una sessió BTC i es compartiran reflexions i recursos per tal de portar aquesta proposta a les respectives aules.

Des de l’any 1995 a Catalunya, la FEEMCAT ens ofereix anualment una proposta per a treballar la resolució de problemes: el Fem Matemàtiques. 29 anys d’experiència que ens permeten tenir un banc de recursos prou gran com per triar i adaptar aquells problemes que puguin ser més interessants en funció del moment i l’edat del nostre alumnat.  

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *