I tu… Què hi posaries?

Ruta

  • Arc de Triomf
  • Passeig de Lluís Companys i voltants

Descripció

Charles Ribart, un important arquitecte francès, va proposar, el 1758, realitzar en el mateix emplaçament de l’Arc de Triomf de París una construcció de 50 metres d’altura, de tres nivells, amb la forma d’un elefant a la què s’accediria mitjançant una escala de cargol i amb una font en la trompa. Però Napoleó volia un monument per recordar els seus triomfs militars. Ell mateix el va creuar… ficat en una caixa de pi.
Aquesta ruta matemàtica inclou activitats creatives com ara dissenyar amb el GeoGebra 3D, escultures o monuments per a l’esplanada aprofitant el mobiliari urbà, proposar una alternativa a l’Arc de Triomf (que no sigui l’elefant de Ribart, és clar) i crear nous elements de la via pública amb l’aplicació de realitat augmentada.
Per a la seva aplicació a l’aula caldrà definir prèviament uns objectius d’aprenentatge que estiguin d’acord amb el nivell o etapa a la que va dirigida, i que girin al voltant d’uns continguts determinats en el mateix currículum. Aquesta activitat és plenament interdisciplinar i, pel que fa a les matemàtiques, permet treballar tots els blocs de continguts.

https://photos.app.goo.gl/F5jBo41NSzTFDiZH9

Material necessari
Dispositiu mòbil propi (telèfon o tauleta) amb el paquet d’aplicacions de GeoGebra (disponible per a IOS i Android).

Tutorials, repositori de construccions i activitats

Guies

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *