Ruta
- Palau Robert
- Passeig de Gràcia
- Carrer Rosselló
- Jardins d’interior d’illa d’Helena Maseras
Descripció
Presentem una activitat interdisciplinària sobre el pla Cerdà de Barcelona (nivell de 1r d’ESO). Al llarg de l’itinerari es fa una explicació del creixement urbà de la ciutat de Barcelona des de mitjans del segle XIX. El fil conductor de l’activitat és l’estudi matemàtic d’aquest fet històric: anàlisi de l’evolució demogràfica, càlcul de superfícies de creixement de la ciutat amb l’ajut de plànols i descripció de figures geomètriques planes. Alhora s’estableixen vincles amb altres disciplines (arts, ciències socials, tecnologia i llengua catalana). A més a més es presenten activitats basades en la fotografia matemàtica que relacionen la visita amb altres conceptes del currículum de matemàtiques de cursos superiors (geometria clàssica, raons lineals i raons superficials). Paral·lelament es convida als participants a fer una proposta d’aprenentatge original i creativa usant el potencial didàctic de la fotografia matemàtica.
L’itinerari ha pretès donar eines i estratègies perquè els docents puguin definir activitats d’aprenentatge a través de la fotografia matemàtica. I… presentar-les al concurs de fotografia matemàtica https://fotografiamatematica.cat/
Guies
- Núria Vilches nvilches@xtec.cat Institut Vil·la Romana, La Garriga
- Maite Gorriz mgorriz@xtec.cat Inspecció d’Educació, Serveis Territorials a Catalunya Central
- David Alonso dalonso@xtec.cat Institut Moisès Broggi, Barcelona
Material
Material d’escriptori
Calculadora
Aparell fotogràfic (mòbil també serveix)
Mapa de l’itinerari
Cintes mètriques per als participants
Dossiers de l’itinerari
Dossier pla Cerdà i fotografia matemàtica
Activitat Portes diferents
Els xamfrans de l’Eixample
Es poden apuntar els alumnes de 6è?
Gràcies
Begoña Enríquez Valero
Hola Begoña, l’itinerari es va fer en el marc de les jornades ABEAM de novembre passat per a docents. La idea era que cada docent el pugués adaptar a la seva aula i al seu nivell.