Obertura de la XXIV Jornada d’ABEAM

Discurs de benvinguda i obertura de la XXIV Jornada de l’ABEAM: Matemàtiques amb els sis sentits

En el dia d’avui ens apleguem 270 persones, 270 inscripcions. Tot un èxit i alhora, tota una responsabilitat. Mai havíem estat tants en una jornada de l’ABEAM, i hem de tenir en compte que uns quants més van mostrar el seu interès per assistir-hi però, malauradament i per raons òbvies de seguretat, no els hem pogut inscriure.

S’ha treballat de valent per aconseguir un programa ampli, que abraci i posi en valor totes les matemàtiques, des de les que es fan amb els més petits, a Infantil, fins a les de les persones adultes. Tant les matemàtiques reglades, les curriculars, com les no reglades, i no per això menys importants. Donarem veu a professionals experimentats i a magnífics docents que tot just comencen. Perquè en una associació com la nostra tots hi podem aportar. Gràcies a tots els conferenciants i talleristes per la vostra implicació.

Aquesta serà una jornada plena de matisos, de detalls. Poseu-hi tots els vostres sentits i els anireu descobrint. Hem volgut dissenyar-la bé, procurant que tot estigués ben proporcionat, tenint en compte sempre la bellesa que ens dona la millor de les raons, la raó àuria. Vull agrair públicament el nostre amic Enric Brasó pel disseny del compàs auri que tots nosaltres tenim com a regal recordant el nostre vint-i-cinquè aniversari. Gràcies també a la FME, CASIO, eXplorium, MMACA, Matheutikos, isotropic, innovamat, CESIRE-CREAMAT i Kinuma pel vostre suport.

Gairebé la meitat dels que sou aquí heu manifestat que no sou membres de cap associació matemàtica, i potser tampoc coneixeu ABEAM. La nostra associació forma part juntament amb APaMMs, ademgi, apmcm i lleimat, de la FEEMCAT. Actualment tenim sis grups de treball: grup d’història, cercle de mestres, grup de resolució de problemes, grup de fotografia matemàtica, SET grup de jocs de l’ABEAM i el grup de Dibuixos Matemàtics. Alguns d’ells els trobareu portant tallers durant el dia d’avui, i justament el darrer, el grup de Dibuixos ens fa una crida a participar del seu grup de treball ja que necessiten gent. Penseu que les hores dedicades a aquest grup són reconegudes pel Departament d’Educació. Qualsevol persona interessada, siusplau, que es posi en contacte amb nosaltres.

No deixeu de visitar el nostre web i seguir els canals de comunicació ABEAMNews, twitter, instagram, etc, que tan bé porten en Robert Escribano i la Soraya García. Gràcies a tots ells i a la gent dels grups i activitats d’ABEAM.

Les associacions matemàtiques necessiten de la vostra col·laboració. Entre totes i tots ho podem fer millor. Associa’t!

Finalment vull agrair a totes les persones implicades en la jornada. Moltes gràcies per la vostra dedicació.

Aquesta és la nostra darrera jornada com a Junta. A en David Virgili, la Cyntia Riquelme i jo mateix se’ns acaba el mandat i, tal i com marquen els nostres estatuts, caldrà una nova junta. Ho volíem anunciar públicament per indicar que a partir del mes de gener s’obrirà el procés per presentar noves candidatures, i l’elecció de la nova junta serà efectiva a finals de juny, principis de juliol.  Des d’aquí, i en nom de tots tres, agrair als associats la confiança. Hem intentat fer les coses tan bonament com hem sabut (pogut). Disculpeu-nos si hi ha hagut quelcom que cregueu que no hem fet bé. L’actitud de servei i estima l’hem intentat tenir sempre present.

Ha estat tot un honor assumir aquesta responsabilitat. Gràcies a tots.

Manel Martínez Pascual

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *