Formació del Grup de Treball del Cercle de Mestres. Objectius i inscripció

Després de 3 cursos de funcionament com a CERCLE de mestres, fent sessions compartides, l’ABEAM vol formar un grup de treball d’infantil i primària amb les persones que han estat vinculades en aquesta trajectòria.

És una idea que ja fa temps que tenim i ara volem donar-li forma establint uns objectius concrets. El grup es constituirà el pròxim gener i tindrà certificació com a grup de treball.

Les possibilitats són moltes, però ens agrada el model de GRUP DE TREBALL dins del CERCLE DE PROFESSORS on el seu lema/objectiu és “We connect teachers and professors through shared mathematical Discovery” o sigui, Fem un lloc de trobada, de connexions de professors per a compartir descobriments matemàtics.

Volem que sigui un lloc de descoberta i d’investigació, de mostrar bones pràctiques i de compartir i fer xarxa.

La paraula cercle indica que no és un grup jeràrquic en el qual uns ensenyen i d’altres aprenen, sinó que pretén ser un grup on tothom participa i comparteix al mateix nivell.

En aquest camí han anat sortint sinergies i oportunitats que volem exposar i que poden ser els nostres objectius:

  • La possibilitat de crear activitats per ser provades a l’aula i analitzades didàcticament per ser compartides amb el professorat des d’ABEAM (web, formacions…).

  • Participació en la creació de problemes de primària per al concurs del Fem Matemàtiques ja que aquest any ampliarem el concurs a 5è  amb la preparació de les fases i col.laboració amb els processos del concurs.

  • Participació en jornades o congressos matemàtics per difondre reptes i problemes competencials i activitats riques d’infantil i primària.

  • Treball d’aspectes com l’avaluació competencial als diferents cicles i d’altres aspectes de didàctica que aniran sortint.

Això no vol dir que no es continuïn oferint des del CERCLE sessions obertes per compartir experiències, ja que no es vol deixar d’afavorir la formació permanent dels docents. Però el grup de treball vol ser l’agent actiu i responsable dels objectius anteriors.

Les trobades presencials poden fer-se una vegada al mes o dos cops al trimestre, el que no vol dir que dins d’aquestes trobades no ens marquem treball previ o posterior per anar avançant o en petits grups. Tot està per parlar i definir en aquest sentit. El que sí que hem de fer són una sèrie d’hores per formalitzar la certificació de grup de treball.

Si estàs interessat/da, et demanem que omplis el formulari: enllaç. Igualment si estàs interessat/da per participar però no et vols comprometre a la obligatorietat del compliment de les hores o no vols la certificació, fes-nos-ho saber en l’apartat final del formulari.

Creiem que és el moment adequat per fer aquest pas i volem comptar amb tu! Hi ha la llavor, la motivació i les ganes, per tant, val la pena connectar a tots aquells que estiguin convençuts que COMPARTINT ÉS QUAN CONSTRUÏM CONEIXEMENT.

 

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *