Les nostres activitats

En aquesta secció presentem les activitats que hem anant fent des de la creació del grup:

ACTIVITATS PER A MESTRES I PROFESSORS

Mitjançant aquestes activitats fem arribar a professionals de l’educació els jocs de taula per a que puguin tenir eines per portar-les a l’aula.

  • XX JORNADA D’ABEAM. A la jornada d’ABEAM del 4 de novembre de 2017 vam presentar un taller de jocs de taula per portar-los a l’aula de matemàtiques, nivell primària..
  • VIII CIBEM. Al Congrés Iberoamericà d’Ensenyament de les Matemàtiques celebrat del 10 al 14 de juliol del 2017 vam presentar un taller de jocs de taula per portar-los a l’aula de matemàtiques, nivell secundària.

ACTIVITATS PER ALUMNES

Mitjançant aquestes activitats utilitzem els jocs que analitzem per utilitzar-los amb alumnes i fer-los patent que els jocs poden ser una bona eina d’aprenentatge.

  • JORNADA CONJUNTA ESTALMAT. Els dies 12 i 13 de maig de 2018 els alumnes d’ESTALMAT de les Illes Balears vam venir a visitar als seus companys d’ESTALMAT Catalunya. Durant el cap de setmana van fer diferents activitats relacionades amb les matemàtiques. Una d’aquestes activitats va ser una matí de jocs per l’aprenentatge de les matemàtiques que els vam preparar el grup SET. Va ser un matí ple de diversió que ens agradaria repetir.
  • SEGONA FASE DEL FEM MATEMÀTIQUES. Fem Matemàtiques és un concurs de resolució de problemes. A la segona fase es fa una prova individual i una prova de grups. Dins de la prova de grups el grup SET va plantejar un parell d’activitats l’any 2017 i tota la prova l’any 2018.
  • JORNADA DE JOCS. Aquesta es nostra activitat estrella. La celebrem un dissabte del mes de març. Entre els alumnes que han participat a la primera fase del Fem Matemàtiques a cada col·legi es selecciona als que han treballat millor en el nivell de segon d’ESO. Per aquest alumnes preparem una activitat de reconeixement de la seva feina. Podeu trobar tota la informació d’aquesta activitat a la secció LA JORNADA DE JOCS.

ACTIVITATS PER A FAMÍLIES

Perquè puguem treballar la part didàctica dels jocs a l’aula és necessari que els alumnes coneguin el joc el millor possible, per això creiem que és important que juguin a casa a jocs adients. Per promoure que a casa es jugui més fem dues accions:

  • RECOMANACIONS A ABEAM FAMILIES. Cada mes publiquem al butlletí ABEAM Families la recomanació d’un joc amb unes indicacions per anar més enllà del propi joc. Totes aquestes recomanacions les podeu trobar a la secció: RECOMANACIONS DE JOCS A ABEAM FAMÍLIES.
  • TALLER PER A FAMÍLIES. En aquesta activitat es presenta a les families multitud de jocs, expliquem les seves característiques i convidem a les famílies a jugar per provar-los i conèixer-ls amb l’objectiu de què el puguin portar a casa seva amb coneixement del que han comprat i com treure-li més suc. Si voleu contacta amb nosaltres per programar un d’aquest tallers contacteu amb nosaltres: grupdejocsabeam@gmail.com.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *