Anunci de la X sessió del cercle en col.laboració amb l’Associació Catalana de Geogebra

Comencem de nou l’activitat del Cercle de Mestres amb dues sessions seguides.

Aprofitant les sinergies que es generen, en aquest cas amb l’Associació catalana de Geogebra, tenim una proposta de sessió en 2 parts que pensem que us pot interessar sobre la utilització del GEOGEBRA com a recurs i eina per la realització d’activitats riques i dirigit principalment a docents de primària i de 1r cicle d’ESO.

Segons el document de competències matemàtiques: “El coneixement i la correcta utilització de les eines tecnològiques, conjuntament amb els materials manipulables i visuals, són cabdals per a l’aprenentatge matemàtic, ja que faciliten els processos de càlcul, de simulació, de representacions de nombres i dades, de representació de figures geomètriques i de visualització de patrons”

Alguna vegada heu sentit parlar del GEOGEBRA, però no sabeu quines aplicacions té o per a què pot ser útil en les activitats d’aula?

Alguna vegada heu vist una aplicació interactiva atractiva i t’agradaria poder fer-la i/o ensenyar-la a fer als teus alumnes, i no saps per on començar?

Has vist algun exemple d’activitat rica en Geogebra?

T’agraden aquells problemes d’investigació matemàtica i vols que els teus alumnes tingui un recurs TAC per poder fer moltes proves que ajudin a la investigació?

Si has dit que sí a algunes d’aquestes preguntes, t’agradarà assistir a les sessions següents:

La 1ª sessió, en format virtual, mitjançant el canal youtube d’ABEAM el dia 20 d’octubre a les 18 h en l’enllaç que us passarem als inscrits i, tal com expliquen els ponents, Mª Lluïsa Vigas i Albert Garcia:

En aquesta sessió pretenem apropar el GeoGebra al professorat de Primària i 1r cicle de Secundària Obligatòria. Donarem una pinzellada sobre la potencialitat del programa i com el podem utilitzar a l’aula, tant com a suport a l’explicació com a través d’activitats dirigides. Posarem els assistents a la sessió en context d’alumnat i els presentarem algunes activitats que hem dut a l’aula.

I per la 2ª sessió, en format presencial amb treball a l’ordinador, aprofitant la XXIII jornada ABEAM que tindrà lloc el dia 6 de novembre dissabte a la FME de la UPC com a taller de la jornada a les 16:30 i a les aules d’informàtica. En aquesta sessió treballarem:

Nocions bàsiques de com funciona GeoGebra a partir de mini-activitats (ús del Classroom)

Algunes activitats que els autors ja han portat a l’aula i presentaran materials per l’ús a diferents nivells.

X sessió del Cercle de mestres ABEAM:

    • Trobada virtual: LA UTILITZACIÓ DEL GEOGEBRA COM A RECURS I EINA PER LA REALITZACIÓ D’ACTIVITATS RIQUES.

Dia: Dimecres 20 d’octubre 2021.

Hora: 18:00 a 19:30

Aula virtual

L’enllaç de l’aula es proporcionarà als inscrits.

    • Trobada presencial format taller en el context de la XXIII jornada ABEAM: LA UTILITZACIÓ DEL GEOGEBRA COM A RECURS I EINA PER LA REALITZACIÓ D’ACTIVITATS RIQUES.

Dia: Dissabte 6 de novembre 2021.

Hora: 16:30 a 18:00.

Aula informàtica de la FME de la UPC C/Pau Gargallo 14, Bcn.

Podeu fer el cicle complet de sessions o apuntar-vos només a una d’elles.

Preguem que ompliu el formulari següent per tal de tenir una previsió dels que serem.

Formulari d’inscripció: https://forms.gle/oiYWqKtne1QtmHD47

Us esperem per començar aquest nou curs 21-22!

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *