Les torres de la reina-mostra d’alumnes

Hem rebut les respostes d’unes quantes Escoles! 

Moltes gràcies a tots els nens i les nenes per tantes i bones descobertes i per la il.lusió que heu posat en resoldre aquest petit repte de la Reina! 

Què sapigueu que li hem enviat les vostres solucions i està encantada! Diu que sou uns boníssims matemàtics i que rebeu una gran abraçada de part d’ella!

Ah, per cert, els alumnes d’infantil de lESCOLA BALDIRI REIXAC, li han regalat un retrat fet amb un collage de paper i li han posat el nom de Reina Torretarra! Mireu que maca  ha quedat!

La reina Torretarra. Alumnes d’infantil 4 de l’escola Baldiri Reixac

La seva mestra Pilar Abella ens envia les solucions que han pensat: 

Es presenta el repte que té la reina: vol construir torres de diferents alçades amb 10 blocs de pedra. Cada capsa será un bloc. Tots els infants seuen en rotllana al voltant de la reina al gimnàs de l’escola. 

Se’ls pregunta què vol dir diferents alçades. Es parla de les seves alçades, van sortint nens i nenes amb alçades diferents.

Van fent proves amb les capses

Fins aleshores la tasca s’ha anat fent entre tots: fent proves, parlant, canviant de material…

Per recordar cada construcció diferent s’utilitzen els cubs encaixables.

Ara es demana que cada infant representi emprant gomets quadrats la construcció què li agradaria fer, i que s’ajusti al què vol la Reina Torretarra.

Un alumne reprodueix una de les construccions i crea una nova construcció, no assajada prèviament.

Reflexió de la mestra: Tots els nens i nenes s’han implicat en la situació i gairebé tots han donat sentit al repte que se’ls plantejava. Han fet proves amb les capses i han pogut traduir el llenguatge de les capses als petits cubs.

En la tasca individual, tothom han donat la seva resposta i tret de dues totes les demés responien a l descomposició del 10 en dos o tres sumands.

Tot un plaer! Quantes matemàtiques que tenen amagades!

—————————————————————————————————————-

També els BLAUETS de P4 de l’ESCOLA VILA OLÍMPICA ens han enviat les seves respostes amb fotos que ha fet la seva mestra Noemí Requena. El que han fet és començar el repte posant 6 torres! i fer proves amb capses grans fins a trobar solucions possibles. Moltes gràcies Blauets!

—————————————————————————————————————-

I per últim, ens ha arribat una resposta de més lluny, de Palma de Mallorca, dels alumnes del CEIP MESTRE COLOM. La seva mestra Mar Roselló ens escriu: 

“Som una aula de 24 nins i nines, que treballam les matemàtiques manipulativament. El repte els va agradar molt. Ferem diferents grups. Uns ho provaren en capses buides de fols, en capses de fusta, en policubs i finalment varen cercar les solucions amb el reglets. Va sorgir una conversa rica en matemàtiques i varem passar molt de gust, gràcies!”

Des del Cercle de mestres pensem que aquesta última idea sobre treballar-ho amb els reglets és un bon recurs i ens dona una molt bona representació  matemàtica de totes les solucions possibles del repte. Felicitats!