-


Qui som?


Una mica d'història

L'Associació de Barcelona per a l'estudi i l'aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) es va constituir formalment el mes d'octubre de 1997 per tal d'afavorir l’ensenyament, l’aprenentatge i l’estudi de les Matemàtiques així com estimular, entre les persones i les institucions implicades, l’estudi i la reflexió dels diferents problemes relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques.

ABEAM és una associació sense ànim de lucre que es sustenta bàsicament amb les quotes dels seus associats. Els responsables de les diferents seccions, així com la mateixa Junta Directiva, actuen de manera voluntària i moguts pel seu interès en i per l'educació matemàtica.

ABEAM és membre de la FEEMCAT (Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques de Catalunya), i col·labora amb ella per tal d'ampliar el seu àmbit d'actuació a Barcelona i algunes comarques properes. A més, a través de la FEEMCAT, la nostra associació també és membre de la FESPM (Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas) i gaudeix dels avantatges d'un acord de reciprocitat amb la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques).

-L’associació, que té més de 300 associats entre persones, centres educatius i institucions, organitza diverses activitats al llarg de l’any: Jornada Didàctica Matemàtica (al mes de novembre), els concursos de Fotografia Matemàtica i Dibuixos Matemàtics (2n trimestre del curs escolar), Fem Matemàtiques (conjuntament amb les altres Associacions de FEEMCAT), els tallers de l'Anem x + Matemàtiques, promou el Dia Escolar de les Matemàtiques (12 de maig), i col·labora amb altres activitats promogudes per la FEEMCAT i/o la SCM com són els Problemes a l’esprint o el Premi Maria Antònia Canals.

L’associació també compta amb un Grup d’Història de les Matemàtiques i un Grup de Jocs. A més a més disposa de dos butlletins electrònics, l'ABEAMNews i l'ABEAMNews famílies, per a fer arribar als associats, col·laboradors, escoles i famílies, tot tipus de notícies relacionades amb l'Educació Matemàtica. Així mateix, però, qualsevol que hi estigui interessat pot demanar rebre les notícies de qualsevol dels dos butlletins.

Les activitats que promouen ABEAM i FEEMCAT (Jornada Didàctica Matemàtica, Fem Matemàtiques, Anem x + Matemàtiques, Concurs de Fotografia i Concurs de Dibuixos Matemàtics) tenen un descompte o són gratuïtes pels associats d'ABEAM. A més, els socis d'ABEAM reben les revistes NouBiaix (que edita SCM-FEEMCAT) i Suma (editada per la FESPM), i solen gaudir d'avantatges en les activitats d'Educació Matemàtica promocionades per la FESPM i la SCM.

Presentació ABEAM


Junta Directiva (2017-2019)

President: Manel Martínez mmart659@xtec.cat

Secretària: Cyntia Riquelme criquelme@padredamiansscc.net

Tresorer: David Virgili david.meldor@gmail.com


Grups de treball i responsables

Fem Matemàtiques: Tuti Comalat tuticomalat@gmail.com

Anem x + Matemàtiques: Iolanda Guevara iolanda.guevara@gmail.com

Concurs de Fotografia Matemàtica: Santi Vilches svilches@xtec.cat

Concurs de Dibuixos Matemàtics: Joana Villalonga joeneta@gmail.com

Grup d'Història: Mª Rosa Massa M.Rosa.Massa@upc.edu

SET, Grup de Jocs d'ABEAM: Luis Cros lluis.cros@sarria.epiaedu.cat

Comunicació:

Informacions ABEAMNews i ABEAMNews famílies: Robert Escribano robertescribanomartinez@gmail.com

Moodle, amb la col·laboració de Sergi Muria sergi.muria@gencat.cat

Altres contactes:

Problemes a l’esprint: Antoni Gomà agoma@xtec.cat


On som?

ABEAM disposa, des del curs 2001-2002, d'un despatx a les dependències de la FME de la Universitat Politècnica de Catalunya:

ABEAM (Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC)
C. Pau Gargallo, 14 
08028 Barcelona

correu electrònic: abeam.contacte@gmail.com


Mostra un mapa més gran


Agraïments

Agraïm:

  • la col·laboració de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i de l'editorial Barcanova en el Concurs de Fotografia Matemàtica.
  • les facilitats que ens proporciona la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC per poder utilitzar les seves dependències sempre que es requereix i poder disposar de la incondicional ajuda del seu personal d’administració i serveis.
  • les col·laboracions que CASIO i el Departament d'Ensenyament ens han proporcionat fins el curs 2012-2013.
  • el suport institucional del creamat, l'ICE de la UPC i l’ICE de la UB, ja que sense ells les activitats dels grups de treball que ha desenvolupat ABEAM no haurien estat possibles.
  • tots els associats i no associats que, d'alguna manera, ens ajuden a tirar endavant amb l'objectiu fonamental d'ABEAM.

Remarquem:

  • El logotip d'ABEAM va ser el resultat d'una selecció efectuada entre l'alumnat del batxillerat artístic de l'IES Carles Riba de Barcelona. L'autora del disseny és Núria Espallargues, a la qual transmetem el nostre agraïment.


ABEAM
Barcelona, juliol 2017

Darrera modificació: dissabte, 2 de febrer 2019, 21:21