Fòrum de notícies

Informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
Informacions
per MARTA BERINI - dijous, 25 març 2010, 12:57
 

Hola a tothom

Us envio diverses informacions que he rebut.

Des de la Comissió Cangur em recorden que el termini per presentar relats relatius al Cangur i a les matemàtiques finalitza el dia 23 d’abril, dia de Sant Jordi.

Esperem que animeu els i les alumnes a presentar-se

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

I també recordeu que el dissabte 10 d’abril a la FME i a les 10 h hi ha la conferència del professor Josep Lluís Solé de la UAB sobre la probabilitat emmarcada dins el projecte Estalmat. La conferència es oberta per tot l’alumnat de batxillerat i també pel professorat de matemàtiques

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Benvolguts amics,

Us escric per recordar-vos que la Societat Catalana de Matemàtiques ha convocat aquest any un premi en homenatge al pare Albert Dou. A continuació podeu veure les bases del concurs on s'expliquen les característiques i les bases del premi.

Va adreçat a articles i treballs que mostrin sobretot el vessant cultural i humanístic de les matemàtiques en sentit ampli, no a purs articles de recerca.

El termini finalitza el proper 30 de maig i l'entrega es faria en l'Assemblea de la Societat, la tardor vinent. Us voldria demanar que en féu la difusió convenient a aquells autors i àmbits que considereu que hi poden estar interessats.

Les bases dels premi estan penjades també a la pàgina web de la Societat.

SOCIETAT CATALANA DE MATEMÀTIQUES, Filial de l’INSTITUT D’ESTUDIS CATALANS

Carrer del Carme, 47 ― 08001 Barcelona ― Telefon 933 248 583 ― Fax 932 701 180

c/e: scm@iec.cat― http: //scm.iec.cat/

Premi Albert Dou

La Societat Catalana de Matemàtiques (SCM) ofereix el Premi Albert Dou, dotat amb 2.500 €, a la persona que presenti un treball publicat o realitzat en els darrers dos anys que contribueixi a fer visible la importància de la matemàtica en el nostre món, a transmetre el coneixement matemàtic a un públic més ampli que els mateixos especialistes, i a promoure tot el que pugui ajudar a l’extensió del prestigi de la matemàtica a la nostra societat. Els treballs que optin al premi poden ser proposats per qualsevol membre de la Societat o bé pels mateixos autors. Si el treball no està escrit en català, caldrà acompanyar-lo d’un resum ampli en aquesta llengua. El jurat del premi estarà format per sis membres, designats per la Junta de la SCM, entre els quals hi haurà matemàtics i persones d’altres àrees de reconeguda solvència. El treball premiat es publicarà en el Butlletí de la Societat Catalana de Matemàtiques, d’acord amb les normes de publicació. Els treballs s’han de fer arribar a l’Institut d’Estudis Catalans abans del 30 de maig de 2010. El premi, de periodicitat biennal, s’entregarà en la sessió d’inici del curs 2010-2011, a la tardor de l’any vinent.

Atentament,

Josep Lluís Solé.

::::::::::::::::::::::::

Ja podeu consultar el Butlletí de novetats de la Biblioteca de l'FME (BFME)

corresponent al mes de MARÇ a la següent adreça:

http://bibliotecnica.upc.es/bib200/colleccions/butlleti_novetats/2010/inici.asp

Esperem sigui del vostre interès!!!!

Biblioteca Facultat de Matemàtiques i Estadística

Universitat Politècnica de Catalunya

C/ Pau Gargallo, 5

08028 Barcelona

Tel.: 93 401 70 20

http://bibliotecnica.upc.edu/bib200/

::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fins aviat i un bon i merescut descans per Setmana Santa

Marta