Fòrum de notícies

conferència estalmat i altres

 
 
Imatge MARTA BERINI
conferència estalmat i altres
per MARTA BERINI - dimarts, 16 març 2010, 13:12
 

Hola a tothom

el proper dissabte 10 d'abril a les 10 h a la FME, el professor Josep Lluís Solé de la UAB impartirà una conferència/taller titolada "Incertesa i atzar: un passeig amable per algunes paradoxes i problemes clàssics de la Teoria de la Probabilitat"

Aquí teniu un resum.
    Tots sabem que la incertesa i l'atzar són ben presents en el nostre món. Ens atrevim a dir-hi alguna cosa, a buscar-hi un ordre? Els matemàtics som valents i ho fem. El resultat n'és la Teoria de la Probabilitat, un model matemàtic per a la incertesa.
    No és estrany doncs que des dels seus inicis la teoria sigui plena de paradoxes i de resultats ben sorprenents. En aquesta xerrada sortirem de dos problemes clàssics que ja són tractats en la correspondència entre Pascal i Fermat, la qual es considera el seu punt de naixement, i  farem un passeig amable  per escenaris diversos, tots ells  presidits per la incertesa, i que són il·luminats per la probabilitat. 

Ja sabeu que aquestes conferències són obertes a tot l'alumnat de batxillerat i als professors de Matemàtiques dels centres públics i privats de Catalunya. I és per aquesta raó que us encoratgem a informar al vostre alumnat i també esperem que us animeu a assistir-hi.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Xerrada/activitat a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC
(C/Pau Gargallo 5, 08028 Barcelona)


* Dia: dijous 15 d'abril de 2010, de 16h a 19h.
* Títol: Taller de tast d'aigües, en col·laboració amb AGBAR
* Inscripció i més informació:
http://www.fme.upc.edu/futursestudiants/activitats-per-a-secundaria/xerrades-a-lfme

Permeteu-me remarcar també que, tal com veureu en el web de l'FME, l'activitat "Matemàtiques i música" ha canviat de data i es realitzarà dimarts 20 d'abril a les 16h.

Moltes gràcies per endavant.
Salutacions,

  Bernat Plans
  Facultat de Matemàtiques i Estadística
  UPC

::::::::::::::::::::

Fins aviat

Marta