Fòrum de notícies

moltes i interessants informacions per començar el 2010

 
 
Imatge MARTA BERINI
moltes i interessants informacions per començar el 2010
per MARTA BERINI - dimecres, 6 gener 2010, 10:38
 

Hola a tothom

Espero que hagueu començat l’any 2010 amb felicitat i suficientment descansats per poder treballar la resta del curs

Us adjunto algunes informacions que he rebut:

Taller de GeoGebra gratuït per a associats i associades d’ABEAM

Des de l’ACG (Associació catalana de GeoGebra) ens ofereixen la possibilitat de fer tallers de quatre hores, gratuïts pels socis d’ABEAM, tant si sou soci/sòcia individual com si ho és el vostre centre, i amb certificat del CREAMAT.

El taller és a la carta del que els demanem:

1- Apropar al professorat de secundària (al de primària o en general) al món del GeoGebra. Per a professorat que no ha "tocat" el GeoGebra
2- Treballar algun contingut matemàtic concret amb GeoGebra. Per exemple les transformacions geomètriques, les funcions,...
3- Treballar alguns aspectes tècnics amb GeoGebra. Per exemple: el full de càlcul, els punts lliscants, les llistes,...
4- etc.

El taller es realitzarà a la FME de la UPC, en dimecres a la tarda, divendres tarda o dissabte al matí, segons les vostres preferències. Cal un mínim de 10 persones per a realitzar el taller, el màxim ve donat per la capacitat de les aules.

Les dates concretes, dimecres 17 de febrer, divendres 19, dissabte 20 de febrer.

Des d’ABEAM ens encarreguem de recollir les vostres demandes i de concretar com volem el taller o tallers, si se’n fan més d’un.

Si us interessa ompliu la graella adjunta i feu-la arribar a:

Iolanda Guevara <iguevara@xtec.cat>

Si us interessa més d’un tema, tot i que en un taller només hi haurà temps per un, marqueu-los, indicant la vostra preferència amb número al costat (1, 2, ..etc)

Contingut del taller

dc 17 febrer

dv 19 febrer

ds 20 febrer

Iniciació al GeoGebra per primària
Iniciació al GeoGebra per secundària
Aprofundiment en GeoGebra per secundària
Funcions i full de càlcul
Geometria amb GeoGebra
...........................
Un cop concretat com serà el taller us informarem a les persones interessades a través del vostre correu i també via ABEAMNews per si algú més s’hi afegeix.

Posteriorment caldrà fer una inscripció formal a través de la web de l’ACG. Aquesta inscripció també estarà oberta als socis de l'ACG, de les altres associacions de la FEEMCAT i de la SCM i (als que no són socis pagant 10€), l'admissió es farà en ordre d'inscripció.

Dates per recordar:

a) Fins al 15 de gener recollida de persones interessades i dels temes més sol·licitats.

b) Inscripció, via web ACG 18 – 29 de gener.

c) Realització del taller: algun dia de la setmana del 17 al 20 de febrer.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

L'últim Teorema de FERMAT

Activitat a la FME per a estudiants de Batxillerat i profesors de matemàtiques L’últim teorema de Fermat ha estat durant tres segles i mig un dels problemes oberts mé́s importants de les matemàtiques. Per la senzillesa del seu enunciat i l’aurèola de problema difícil que l’envolta, ha cridat sempre l’atenció́ dels joves a qui agraden les matemàtiques. Precisament això li va passar a Andrew Wiles, que es va convertir en matemàtic somniant poder-lo resoldre algun dia, i se’n va sortir! Aquesta activitat tindrà lloc a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC (C/Pau Gargallo 5, 08028 Barcelona), el proper dijous 21 de gener de 2010, de 16h a 19h. Heu de saber que aquesta xerrada requereix inscripció prèvia. Podeu fer-ho en la següent pàgina web: Facultat de matemàtiques i Estadística. Podeu trobar més informació sobre el teorema de FERMAT a l'article: DARRER TEOREMA DE FERMAT de la viquipèdia. En aquet article hi podreu trobar un enllaç per tal que us pugueu descarregar l'article original de la demostració del teorema per Andrew Wiles, i amb un bloc dedicat a aspectes de la matemàtica relacionats amb el teorema.

I per acabar, un fragment d'un documental de la BBC on el mateix Andrew Wiles ens mostra com es pot representar la joia d'una feina ben feta.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Enguany hem decidit NO enviar cap postal de Nadal.

Però us hem preparat un recull de jocs per fer a la sobretaula de qualsevol dels àpats d'aquests dies i una sèrie de jocs d'enginy pels més despistats que encara no saben que ens hem canviat el nom.

Tot això ho podreu trobar a: http://jocs.org/2009/12/23/una-postal-ludica/

Això sí...

Bon Nadal!!!

O

--

Oriol Ripoll

685 950 785

oriol@jocs.org

http://oriolripoll.net

http://jocs.org/

http://www.jocsalsegon.com/

http://flickr.com/paitesjocs

::::::::::::::::::::::::::::::

Estimadas y estimados colegas:
Antes de acabar este desdichado 2009, les deseo un buen 2010 y nada mejor para empezarlo bien que tener como regalo dos nuevos números de las revistas NUMEROS (el 72) y UNION (el 20). Agradecer el esfuerzo de quienes están detrás haciendo ese trabajo y felicitarles por estas dos nuevas criaturas.
Recuerden que:
- para UNION (que edita la Federación Iberoamericana de Sociedades de Edicación Matemática - FISEM) deben ir a la web: www.fisem.org

- Para NUMEROS (que edita la Sociedad Canaria Isaac Newton de Profesores de Matemáticas), en esta ocasión, además de los artículos y secciones habituales, se incluye un monográfico sobre Astronomía, acceder a través del enlace:

http://www.sinewton.org/numeros/index.php?option=com_content&view=article&id=122&Itemid=77

Un abrazo y lo dicho: FELIZ 2010


Luis Balbuena

:::::::::::::::::::::::::::::::::::

Des dels Departaments MA1 i MA4 de la UPC ens han demanat que fem la difusió entre els nostres associats i associades de l’assumpte següent:

Els departaments de Matemàtica Aplicada 1 i 4 de la Universitat Politècnica de Catalunya té pel proper quadrimestre vàries places vacants d'Associat a Temps Parcial.

Com probablement ja deveu saber, aquest tipus de contracte només pot fer-se a persones que tinguin una feina principal fora de la Universitat. En el cas de les matemàtiques, els candidats idonis són professores i professors de secundària, pels que l'oportunitat d'impartir docència a la universitat pot ser una idea estimulant.

Tractant-se de contractes puntuals i només pel 2n quadrimestre del curs 2009/2010, aquestes places en concret no surten a concurs públic, pel que se'ns fa difícil donar-hi la difusió oportuna que permeti localitzar als candidats idonis.

Us agrairíem per tant que si coneixeu persones interessades entre els membres de la vostra associació ens ho féssiu saber per poder-les connectar.

Aquesta circumstància, tot i ser puntual, no és aïllada i potser seria una bona
idea incloure aquesta mena de qüestions en les relacions entre l'ABEAM
i la nostra Universitat.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol aclariment addicional.

Ben cordialment,

Oriol Serra Tere Martínez-Seara
Director de MA4 Directora de MA1

Informació addicional que ens han fet arribar:

Tipus de contracte: Professor Associat a Temps Parcial 6+6 (6 hores setmanals de docència)
Centre d'adscripció: ETSE Telecomunicació (Barcelona) o EPSC (Castelldefels)
Duració: 1de Febrer a 31 Juliol de 2010
Contactes: director@ma4.upc.edu

Tipus de contracte: Professor Associat a Temps Parcial 6+6 (6 hores setmanals de docència)
Centre d'adscripció: ETSEIB (Barcelona)
Duració: 1de Febrer a 31 Juliol de 2010
Contactes: Direccio.MA1@upc.edu, Tere.M-Seara@upc.edu

:::::::::::::::::::::::::::::::::

Fins aviat