Fòrum de notícies

Informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
Informacions
per MARTA BERINI - divendres, 11 desembre 2009, 10:05
 

Hola a tothom

Us envio diverses informacions que he rebut:

::::::::::::::::::::::::

Benvolgudes ,

Us faig arribar l’anunci que hem preparat per fer difusió de la propera inauguració de l’exposició "Les matemàtiques i la vida" a Barcelona a l’Escola Universitària d’Enginyeria Industrial de Barcelona (carrer Urgell 187).

El proper dimarts dia 15 de desembre de 2009, a les 19:00, podeu gaudir de la xerrada-espectacle

MATEMAGIA, LA MAGIA DE LOS NÚMEROS

a l'edifici de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona -UPC (carrer Comte d'Urgell 187 de Barcelona), a càrrec de Fernando Blasco, matemàtic i professor de la UPM.

A l'espectacle, es mostrarà l'aspecte lúdic de les matemàtiques, desconegut per molts malgrat tenir segles d'antiguitat, recordant una de les seves aplicacions sovint oblidada: fer-nos la vida més divertida.

És un acte organitzat per L'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i el Departament de Matemàtica Aplicada III (Universitat Politècnica de Catalunya), en motiu de la inauguració de l'exposició

Les matemàtiques i la vida

El dia a dia, més enllà de les fórmules

Aquesta exposició, a partir de la idea original de Caixa Manresa desenvolupada pel Dept. de Matemàtica Aplicada III de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (UPC), pretén despertar la curiositat i us convida a descobrir les matemàtiques que hi ha en els diferents àmbits del dia a dia de la nostra vida, a fer-vos preguntes i buscar-hi respostes.

L'exposició va ser produïda per Caixa Manresa per a la Sala d'Exposicions de la seva Obra Social, on es va estrenar la primavera passada. Posteriorment ha estat exposada a la Universitat de Lleida durant la tardor i ara s'exposa a Barcelona durant l'hivern, gràcies a la col·laboració i el suport de: el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, el Dept de Matemàtica Aplicada III (UPC), el Dept. de Matemàtica de la Universitat de Lleida, l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Industrial de Barcelona i la Societat Catalana de Matemàtiques.

Montse Alsina
montserrat.alsina@upc.edu

Dept Matemàtica Aplicada III
Escola Politècnica Superior de Manresa
Universitat Politècnica de Catalunya

Av. Bases de Manresa 61-73
08242 - Manresa
tel. 93 877 72 51
fax. 93 877 72 02
CATALUNYA - Spain

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Bon dia!

El passat dimarts vam presentar Can Seixanta, un joc d’ordinador sobre els hàbits saludables que hem creat per la Fundació Agrupació Mútua (i el departament de salut i educació de la Generalitat i la CAN, i amb col·laboració amb la Fundació Pere Tarrés i Zoo studio).

En aquest enllaç (http://jocs.org/2009/12/02/can-seixanta/) hi trobaràs informació sobre com s’hi juga, un enllaç a la plana del joc i l’explicació d’algunes de les decisions hem anat prenent que fan que el joc sigui tal i com és.

El professorat i els grups escolars tenen accés al joc sencer (a tota la casa). Espero que usagradi!

Oriol Ripoll

oriol@jocs.org

http://oriolripoll.net

http://jocs.org/

http://www.jocsalsegon.com/

http://flickr.com/paitesjocs

::::::::::::::::::::::::::::::::

Fins aviat

Marta