Fòrum de notícies

informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
informacions
per MARTA BERINI - dimarts, 24 novembre 2009, 09:58
 
Hola a tothom

us envio diverses informacions que he rebut

els professors/es que hagin fet l'ingrés al compte d'ABEAM per demanar el llibre d'Estalmat, sisplau envieu un correu al nostre tresorer Paco Moreno <fmoren25@xtec.cat> o a <abeam_secretaria@yahoo.es> indicant el nom i el dia que veu fer l'ingrés. Hi ha molta gent que no va indicar el seu nom i ara no sabem a qui corresponen algun dels ingressos.
::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ja està gairebé tota la documentació penjada (comunicacions i fotos) de la Jornada d'ABEAM,; podeu veure a la nostra pàgina web.

::::::::::::::::::::::::

?ui=2&ik=ccce446659&view=att&th=12520cea


Des dels seus inicis el creamat ha fet una aposta decidida per la divulgació de la ciència i és en aquesta línia que tenim una proposta atractiva i interessant a presentar-vos.

Segurament alguns de vosaltres recordeu el projecte “Investiga la Investigació”, en el marc de l’ESOF 2008 celebrat a Barcelona el juliol del 2008. En aquest projecte nois i noies de diferents instituts van treballar com a reporters de TV entrevistant a premis Nobel de ciència.

En l’edició de l’ESOF 2010, que es farà del 2 al 7 de juliol a Torí, es proposa que l’alumnat participi en un concurs a partir del qual es podran convertir en periodistes, però aquesta vegada, el punt de partida és un tema en lloc d’un personatge. El projecte proposat s’anomena "What can Science do for Society?" i convida el nostre alumnat a participar en una experiència única en la qual hauran de treballar per descobrir i expressar què pot fer la ciència per a la societat.

El projecte pretén que els nois i les noies, des del seu punt de vista, desenvolupin un treball sobre el paper de la ciència en la societat contemporània i elaborin un videoclip de tres minuts que ha ser l’etapa final d’un procés d’aprofundiment en algun dels aspectes del tema elegit.

Les persones participants podran escollir entre els 10 temes que el Comitè Científic d’ESOF2010 ha identificat com a temes clau:

1. Viure i moure’s de forma sostenible (“Sustainable living and moving”)

2. Evolució, desenvolupament i adaptació dels organismes (“Evolution, development and adaptation of organisms”)

3. Endinsant-nos i escalant en el nostre món quàntic (“Moving into and up from our quantum world”)

4. Resposta a les necessitats globals (“Responding to global needs”)

5. Fronteres en la recerca en energia (“Frontiers in energy research”)

6. Ciència, coneixement i creences (Science, knowledge and belief)

7. Memòria i aprenentatge en organismes, sistemes socials i artificials (Memory and learning in organisms, social and artificial systems)

8. Llengües, cultures i variabilitat (Languages, cultures and variability)

9. Integració de la ciència amb l’assistència sanitària (Integrating science with health care)

10. Política, què hi ha després? (Policy – what follows?)

El termini d’inscripció conclou el proper 13 de desembre de 2009. Es poden trobar les bases del concurs, informació més detallada i fer la inscripció a la web http://imae.wikispaces.com/ESOF2010 o a la pròpia web del creamat.

El Departament d’ Educació ha organitzat una sessió informativa per oferir tots els detalls de l’organització del concurs. La sessió se celebrarà el dia 2 de desembre, a les 16:30 de la tarda, a la sala de premsa del Departament d’Educació (Via Augusta, 202-226 de Barcelona). Aquelles persones interessades que no puguin assistir-hi presencialment podran seguir la sessió, en directe, a través d’internet i podran enviar les seves preguntes al correu electrònic sgsire@xtec.cat . L’acte quedarà enregistrat per tal que, qui ho desitgi, pugui visualitzar-ho posteriorment. La inscripció a aquesta sessió s’haurà de fer entre els dies 20 i 26 de novembre a través de la web:
http://www.xtec.cat:8081/pls/soloas/pk_for_mod_ins.p_for_cons_activitats?p_any=2009-2010&p_codi=9009750500.

Us convidem a participar en aquest projecte i us oferim tot el nostre suport i col·laboració per tal que en resulti una experiència enriquidora.

Cordialment,

Equip del creamat

--
creamat
centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques


Adreça postal: Crta. Alta de Roquetes, 70 08035 Barcelona
 (Ubicat a l'edifici de l'IES Collserola)
Adreça electrònica: creamat@xtec.cat
Web: http://phobos.xtec.cat/creamat/
Telèfon: 934285167
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Fins aviat

Marta