Fòrum de notícies

Informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
Informacions
per MARTA BERINI - dimarts, 17 novembre 2009, 18:32
 

Hola a tothom

Us envio diverses informacions que he rebut:

Qui vulgui demanar el llibre Matematicas para estimular del Talento sobre les Activitats Estalmat ho ha de fer ja enviant un correu a

"ABEAM ABEAM" abeam_secretaria@yahoo.es

I fent l’ingrés al compte de l’Abeam (13 € per llibre)

:::::::::::::::::::::::::::::::::

En el marc de l’Any de l’Astronomia i les “VII Jornades de Divulgació Científica i Tecnològica” de l’ETSEIB (UPC), el propers dijous 19 i 26 de noviembre tindran lloc a l’Aula Capella de l’E.T.S.Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB, Diagonal 647), les següents xerrades:

Dijous 19 de noviembre, a les 12h

"La nostra Galàxia. Què en sabem? Com en podem saber mes?"

a càrrec de Mercè Romero (Departament d’Astronomia i Meteorologia, Institut de Ciències del Cosmos de la UB).

Arribem a la fi de l'Any Internacional de l'Astronomia; se'n ha parlat molt de la Via Làctia. Què en sabem de la nostra galàxia? On vivim? Quines tècniques tenim o necessitem per saber-ne més? Farem un petit recorregut per la Galàxia, els seus components, els seus veïns i introduirem algunes tècniques, tant teòriques com pràctiques, que tenim al nostre abast per al seu estudi.

Dijous 26 de novembre, a les 12h

“Estem sols a l’Univers?: la cerca de vida a planetes més enllà del sistema solar”

a càrrec d’Ignasi Ribas (Institut de Ciències de l’Espai del CSIC)

La recerca en exoplanetes ha experimentat avenços espectaculars en els darrers anys. Avui coneixem més de 400 planetes fora del Sistema Solar , una vintena d’ells amb mides força semblants a la nostra Terra. Fins i tot s’han aconseguit observar molècules a les atmosferes d’alguns dels exoplanetes gegants calents. Això obre les portes a una futura detecció d’activitat biològica en planetes habitables. Potser en uns pocs anys podrem donar resposta a la pregunta que ha acompanyat la humanitat durant mil·lennis: estem sols a l’univers?

L’entrada és lliure, hi esteu tots convidats!

Més informació al web http://www.etseib.upc.edu/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

La FME ens informa:

Ja hem obert la inscripció pel Premi Poincaré 2010 de l'FME. Estem a punt d’enviar posters a tots els centres, i ja hem penjat l’anunci a cremat

Aprofito també per comentar-vos que a l’apartat de Secundària del nostre web hi ha un parell de novetats més. La primera és una llista de propostes de treballs de recerca (em temo que pel curs que ve). L’altra és l’anunci d’una xerrada/activitat que es farà al gener i que, en principi, serà la primera d’unes quantes (2,3,4, ja veurem); no n’he enviat anuncis enlloc perquè el formulari d’inscripció encara no està actiu.
Gràcies.

Fins ara,

Bernat Plans
FME

:::::::::::::::::::::::::::::::::


Fins aviat

Marta