Fòrum de notícies

vàries informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
vàries informacions
per MARTA BERINI - dijous, 19 març 2009, 16:07
 

Hola a tothom,

abans que res vull recordar el professorat que demà 20 de març faci les activitats de l'any inernacional de l'astronomia, que si no ha trobat partenaire per fer els càlculs d'Eratóstenes per calcular el radi de la terra, si m'envia un correu poc després de les 13 h (a Barcelona les 12 h solars són les 12: 53 h del rellotge) amb el valor de la latitud que hagi trobat i també (si no està sobre el mateix meridià que Barcelona, aprox) la distància de la seva població a l'Equador jo li enviaré les dades que hem trobat d'Esplugues i podrem finalitzar l'activitat.

****************************

Hola Marta,

T'escric per comunicar-te l'activitat "Nits dels estels a Catalunya" que hem programat dins de les 100 hores d'astronomia que tindran lloc entre els propers 2 i 5 d'abril. Es tracta bàsicament de realitzar observacions en centres d'educació secundària els propers dijous 2 i divendres 3 d'abril, i en biblioteques, centres cívics o espais públics el dissabte 4 d'abril de les 21:30 a les 24 hores. Durant aquests dies es podrà observar la Lluna en quart creixent i el planeta Saturn, entre d'altres objectes. Pots trobar informació detallada a www.astronomia2009.cat, i en concret a la plana web http://www.astronomia2009.cat/bin/view/Main/CentHores

Espero que en facis difusió entre els professors de matemàtiques i que us animeu a participar-hi activament, especialment aportant els vostres coneixements i sobretot telescopis. Moltes gràcies!

Fins aviat,

       Marc

-------------------------------------------------------
Marc Ribo
Departament d'Astronomia i Meteorologia
Facultat de Fisica, 7a planta, Universitat de Barcelona
Marti i Franques 1, 08028 Barcelona, Spain
e-mail: mribo@am.ub.es
Tel: +34 93 403 92 25, Fax: +34 93 402 11 33

******************************************

A l’atenció de l’equip directiu,

Benvolgudes i benvolguts,

El Consorci d’Educació i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, conjuntament amb els centres de recursos pedagògics (CRP) de la ciutat, hem iniciat el projecte

Una de les accions previstes per aquest curs és la

Us trametem també les bases per a participar en la Mostra, que, com en el cas dels Jocs Florals escolars, s’ha concebut com un procés en què, en primer terme hi ha una selecció dels treballs de batxillerat per part del centre, en una segona fase els finalistes es presenten a les mostres o fòrums organitzats pels CRP de cada districte i, finalment, tres treballs es presentaran a la Mostra de ciutat. Si bé aquest és el patró de futur, actualment l’iniciem com a experiència pilot atès que no tots els districtes de Barcelona compten amb una mostra. En les bases s’especifica la manera com hi podeu accedir tots els centres de la ciutat.

Pensem que és una bona manera d’incentivar la recerca a l’educació secundària i de premiar el rigor i els bons resultats de la tasca educativa i, per això, us animem a participar-hi.

Salutacions cordials,

Carme Massa Solé

Directora de Centres

Consorci d’Educació de Barcelona

Barcelona, 15 de febrer de 2009

Impuls a la recerca amb l’objectiu de potenciar, coordinar i difondre les iniciatives que s’estan duent a terme a la ciutat pel que fa a la recerca en l’educació primària, la secundària obligatòria i el batxillerat i, alhora, garantir l’accés als recursos que ofereix la ciutat per a l’elaboració dels treballs de recerca.Mostra de Recerca Jove a BCN que es farà en el marc de la Festa de la Ciència organitzada per l’Institut de Cultura de Barcelona i que tindrà lloc el 13 i 14 de juny al Parc de la Ciutadella. Ens agradaria que aquesta trobada servís per a donar a conèixer els treballs de recerca més reeixits i reconèixer l’esforç realitzat per l’alumnat i el professorat que el tutoritza. També volem que sigui una jornada d’intercanvi en què professionals i gent experta en diferents àmbits del coneixement dialoguin amb els i les joves estudiants. S’editarà una publicació amb la síntesi dels treballs seleccionats i amb un reportatge més exhaustiu del procés de recerca realitzat per alguns alumnes amb el guiatge del professorat.

*********************************************

LA UPC A SILVERSTONEMarç 2009 - núm. 18

   ÉS NOTÍCIA

> Quin és el teu somni de futur?

A la Universitat Politècnica de Catalunya pots fer del teu somni, el teu futur. T’esperem, del 18 al 22 de març, al Saló de l’Ensenyament.....
[+] més informació

   ANÀLISI UPC

> Comença la carrera… Puges?

Entusiasme i il·lusió és el que respira l’equip ETSEIB Motorsport, un grup d’estudiants d’Enginyeria Industrial que han dissenyat i construït un prototip de vehicle de Fórmula 1, un dels projectes que podràs conèixer a l’estand EnginyCat de l’espai ‘Viu la Ciència’, al Saló de l’Ensenyament....
[+] més informació

 

   INNOVEM

> Com s’ha fet?

L’equip ETSEIB Motorsport treballa a contrarellotge per acabar el vehicle per a la cursa automobilística universitària Formula Student, una de les plataformes més importants per donar el salt al món de l’automoció i la competició....
[+] més informació

 ********************************

Hola a tothom,

Us fem saber que podeu consultar el
Butlletí de novetats de la Biblioteca de l'FME (BFME)
corresponent al mes de MARÇ a la següent adreça:

http://bibliotecnica.upc.edu/bib200/colleccions/butlleti_novetats/2009/març_09.asp

******************************

Salutacions,
us recordem que el proper dijous 26 de març de 17:00 a 20:00 hores hi ha programada  a la sala d'Actes del Departament d'Educació la 2a sessió de la formació continuada del Programa de formació per a l'ensenyament de les matemàtiques que organitzem conjuntament amb el Creamat.

Recordeu que cal fer la inscripció  a l'activitat abans del 22 de març:
            
                            Inscripció (Codi 9002510500)


Programa de la sessió:

1a part (de 17:00 a 18:00): Presentació de materials elaborats durant llicències d’estudis:
L'activitat matemàtica a l'aula virtual i presencial. Elaboració dels materials i estudi comparatiu a primer cicle d'ESO a càrrec de Lluís Mora (IES Llavaneres).
“Trencant, partint, repartint...” a càrrec de Núria Franquesa (IES Maremar d’El Masnou)
2a part (a partir de les 18:00): Conferència
Plantejar i resoldre problemes a la classe de matemàtiques: Per què? Quan? Com? a càrrec de Jordi Deulofeu (Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB)
Tota la sessió serà oberta per al professorat.

Una abraçada,
Responsables del Programa de formació per a l’ensenyament de les matemàtiques i responsables del Creamat

Sergi Muria Maldonado
Àrea de Programes de Formació
Subdirecció General de Formació i Desenvolupament del Personal Docent

Departament d'Educació
Via Augusta, 202 2B
08021 Barcelona

Tel. 935516900, ext. 3805
Fax. 932415343
A/e sergi.muria@gencat.cat

************************

Benvolgut professor,

ens consta que alguna vegada has vingut a la facultat de Matemàtiques de la Universitat de Barcelona per a participar en activitats adreçades a l’alumnat de secundària. Per això volem informar-te de novetats interessants per als alumnes del batxillerat científico-tècnic.

Estem en ple procés de preparació dels dos nous graus, en Matemàtiques i en Enginyeria Informàtica, adaptats a l’Espai Europeu d’Educació Superior, i que han de substituir els estudis actuals. Com a cap d’estudis de Matemàtiques, t’informo que el Grau en Matemàtiques es començarà a impartir el proper curs 2009-2010. Tota la informació que es vagi generant es podrà trobar pròximament a les pàgines web de la facultat: http://www.mat.ub.es/ , però hem cregut oportú de fer-vos arribar la primera publicació que hem preparat per als possibles nous estudiants: un tríptic amb els aspectes més rellevant.

Cal destacar, com a novetats respecte la titulació actual:
· les mencions en Economia, Estadística, Física i Informàtica,
· les dobles titulacions Matemàtiques-Física i Matemàtiques-Enginyeria Informàtica,
· el Treball Final de Grau,
· les pràctiques en empreses.

L'últim informe sobre inserció laboral dels nostres titulats confirma que troben feina molt aviat, que aquesta és de bon nivell i més diversificada del que es creu normalment, que els empleadors estan satisfets dels rendiment del nostres titulats, i que aquests estan contents amb els coneixements adquirits a la facultat.

D’altra banda, aprofito per a recordar-vos el que ja sabeu: que organitzem moltes activitats interessants per a l’alumnat de secundària. Aquest curs encara en queden algunes per fer. Podeu trobar tota la informació a
http://www.ub.edu/matematiques/queoferim/index/secundaria.htm

Finalment, heu de saber que la Universitat de Barcelona ha organitzat una jornada de treball el proper 25 de març sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior, adreçada al professorat de secundària. Us podeu inscriure a
http://www.ub.edu/futursinousestudiants/espaiub.htm

Us agrairem de tot cor que informeu dels nous graus els vostres alumnes, sobretot aquells que considereu especialment capacitats per a les matemàtiques o la informàtica. El consell del professorat de batxillerat és la millor eina que tenim per a aconseguir bons universitaris.

Quedo a la vostra disposició per a qualsevol dubte que tingueu. Atentament,

Miquel Bosch Gual,
cap d’estudis de Matemàtiques,
ce-mat@mat.ub.es

***************************

Fins aviat

Marta