Fòrum de notícies

informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
informacions
per MARTA BERINI - diumenge, 4 gener 2009, 23:30
 

Hola a tothom,

Què tal us han anat les vacances? Teniu ganes de fer noves activitats?

No deixeu de llegir el correu que us he enviat amb informació sobre l'any internacional de l'astronomia i animeu-vos a participar. Si teniu dubtes sobre la dificultat de relitzar algunes de les activitats que hem pensar fer, no us preocupeu: hem estat varis centres que ja ho hem fet diverses vegades i no és gens complicat. De veritat !!!!

Ara altres informacions:

Hem fet una reactualització de la base de dades i potser rebreu alguns correus duers vegades, o amb una latra adreça. Esperem que tots els canvis que hem fet siguin correctes.

Si algú no reb la informació a l'adreça correcta, sisplau aviseu-nos.

I si sabeu d'algú que no rebi les informacions d'ABEAM, també ens ho dieu.

***************************

Queridos amigos y queridas amigas:

Hoy les dirijo esta misiva de una forma especial, no solo por estar en las fechas navideñas y felicitarles por ello además de desear a todos y a todas un venturoso año 2009 sino porque con este número 16 de UNIÓN se cierra nuestro ciclo como responsables de la revista que he tenido el honor de codirigir con Antonio Martinón y de compartir peripecias editoriales con un aguerrido equipo formado por Alicia Bruno, Lola de la Coba, Carlos Duque, Toni Martín, Yoli Noda e Inés Plasencia.

Les quiero AGRADECER las muchas señales de apoyo al proyecto que he recibido desde palabras de ánimo para seguir hasta estupendos artículos que creo que le han ido dando solidez y prestigio a la revista que, quede claro, ha sido obra de todos, especialmente de los autores.

Hay también un papel clave jugado por un grupo de personas que quiero destacar. Han sido los que han realizado la misión de evaluar los trabajos remitidos que, aunque han trabajado quizá más en el anonimato, sin embargo su importante labor ha quedado reflejada en la lectura, análisis y decisiones sobre la idoneidad del trabajo para ser publicado. A todos ellos también, MUCHAS GRACIAS.

De todos modos yo seguiré anunciándoles la edición de los próximos números.

A partir del nº 17 y por haber sido elegidas por la Junta de Gobierno de la FISEM, toman la dirección de UNIÓN las compañeras argentinas Norma Cotic y Teresa Braicovich a las que deseamos todo tipo de éxitos y para las que les pido también toda clase de apoyos.

Quiero aprovechar esta carta de despedida para:

a) agradecer a la Junta de Gobierno de la FISEM la confianza que nos otorgaron en su momento para sacar adelante el proyecto de revista digital.

b) Agradecer a la Fundación Carolina por el apoyo económico que nos prestó.

c) Agradecer a la Fundación canaria Carlos Salvador y Beatriz que ha concedido una ayuda económica para la nueva etapa que comienza.

Por último, una cuestión más profesional, recuerden que el año 2009 será el AÑO MUNDIAL DE LA ASTRONOMÍA por lo que es momento propicio para transmitir a nuestros alumnos y alumnas la importancia y la belleza de esa ciencia. Hay ya muchas páginas web a las que acudir. Les recomiendo especialmente esta:

www.astroparatodos.es

desde el que se pueden realizar descargas COMPLETAMENTE GRATUITAS de contenidos astronómicos para móviles y ordenadores.

En fin, que disfruten la navidad con UNIÓN y hasta siempre

Luis Balbuena

****************************

Benvolguts,

Benvolgudes,

ens plau informar-vos del Premi MATEMÀTIQUES I SOCIETAT de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer

La Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha creat el premi Matemàtiques i societat, ofert a un reportatge sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques editat per un mitjà de comunicació (escrit, audiovisual, digital) de caràcter generalista dels Països Catalans.

Manuel Castellet

Director de la FFSB

A continuació teniu informació

FUNDACIÓ FERRAN SUNYER I BALAGUER

Premi

Matemàtiques i societat

per a

reportatges sobre les Matemàtiques

en mitjans de comunicació dels Països Catalans

Amb la finalitat d’estimular la presència de les matemàtiques en els mitjans de comunicació, el Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer ha acordat convocar el premi

Matemàtiques i societat per a reportatges sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques produïts per un mitjà de comunicació dels Països Catalans.

Candidats

Tots els autors de reportatges de qualitat sobre qualsevol aspecte de les matemàtiques (ensenyament, recerca, divulgació, presència en la societat...), publicats o emesos en qualsevol mitjà de comunicació dels Països Catalans de caràcter generalista (premsa diària, publicacions periòdiques, ràdio, televisió, mitjans digitals, etc.) en el dotze mesos anteriors a la data de resolució.

Presentació de candidatures

Poden presentar candidatures les persones físiques o jurídiques vinculades als mitjans de comunicació i a l’ensenyament o recerca de les matemàtiques fins 10 dies abans de la data de resolució, així com els membres del Patronat de la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer.

Dotació del Premi

3.000 euros per a l’autor del reportatge.

Jurat

El Patronat de la Fundació, amb la incorporació dels representants dels mitjans de comunicació que estimi convenients.

Valoració dels possibles candidats

El jurat tindrà en compte essencialment:

• La qualitat del treball.

• La temàtica tractada.

• L’impacte social.

• L’ús de la llengua catalana.

Resolució

• El jurat resoldrà l’adjudicació del Premi abans del dia 20 de març.

Atorgament del Premi

El Premi serà atorgat en l’acte de lliurament de Premis de l’Institut d’Estudis Catalans, a l’entorn del dia de Sant Jordi.

Fundació Ferran Sunyer i Balaguer

Carrer del Carme 47, 08021 Barcelona

a/e: ffsb@iec.cat

http://ffsb.iec.cat

********************************

Benvolgut amic / Benvolguda amiga,

El proper dimecres 14 de gener, a partir de les 5 de la tarda, la Universitat Politècnica de Catalunya celebrarà una sessió informativa que hem anomenat “L’EEES, el nou escenari de l’educació superiorâ€, adreçada als centres de secundària de tot Catalunya.


Aquesta activitat s’emmarca dintre del conjunt d’activitats que normalment desenvolupa el nostre Institut de Ciències de l’Educació. Si bé inicialment estava prevista per ser realitzada amb el curs més avançat, les mobilitzacions que s’han produït darrerament ens han animat a fer-la amb una certa immediatesa –tot just passaddes les festes de Nadal- per tal de poder sortir al pas dels comentaris, dubtes i confusions que circulen per l’entorn educatiu, i, en general, per la nostra societat.


Donat que la sessió va adreçada a aquelles persones que com tu estan més a prop dels estudiants que es troben a punt d’accedir a la universitat, considerem que pot ser del teu interés participar-hi. Les explicacions aniran a càrrec de la Directora de l’ICE, Sra. Imma Torra, i del Rector de la UPC, Antoni Giró.


Trobareu més informació de la Jornada i la butlleta d’inscripció a l’enllaç següent:
http://www-ice.upc.edu/inscripcions.asp. (El codi de la Jornada, necessari per realitzar la inscripció, és 9000290014).

NOTA: Aquesta activitat està reconeguda al Pla de Formació Permanent del Departament d’Educació.

Ben cordialment,------------------------------------------------------------------
Oficina d'Informació i Promoció
Servei de Comunicació i Promoció
Universitat Politècnica de Catalunya
C/ Jordi Girona, 31. Edifici BO
08034 Barcelona
Tel. 93 401 56 43
Fax 93 401 68 94
pla.promocio@upc.edu


Marta

Fins aviat