Fòrum de notícies

informacions

 
 
Imatge MARTA BERINI
informacions
per MARTA BERINI - dijous, 27 novembre 2008, 10:31
 

Hola a tothom,

Seguint el suggeriment de Jaume Fabregat, responsable de la càtedra Victoriano Muñoz Oms, us a anunciem l'acte de lliurament del premi m'han atorgat al Miquel Albertí, professor de matemàtiques i associat d'ABEAM. Miquel Albertí Palmer, autor de la tesi Interpretació matemàtica situada d'una pràctica artesanal, ha estat guardonat amb el premi Càtedra Victoriano Muñoz Oms 2006-2007 de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB-UPC) i patrocinat per ENDESA als valors en l'Enginyeria. L'acte de lliurament del premi tindrà lloc el proper 3 de desembre, a les 12h, a la Facultat de Matemàtiques i Estadística (FME) de la UPC (C/ Pau Gargallo, 5, Barcelona). *********************************** Ja tenim força material de la Jornada penjat al moodle d'ABEAM. L'acabarem de penjar a mida que ens ho vagin enviat els ponents. En particular hi ha el power de la Mireia López, coordinadora del FEM MATEMÀTIQUES que pot animar-vos a participar-hi.
**************************
Arrel de l'acte de dissabte passat de commemoració de la mesura del meridià en hem interessat per l'estat i el futur del monument del Meridià de Plaça de les Glòries. Malgrat les obres de remodelació, el monument del Meridià encara hi és i en bon estat; La FEEMCAT i SCM s'han posat en contacte amb l'Ajuntament, que els ha dit que en principi el deixaran allà i que els mantindran informats. ****************************
El professor de la UAB Jordi Deulofeu em demana que us comuniqui que: El proper dijous dia 4 de desembre, de 11:30 a 13:30h, al seminari A de la Facultat de Ciències de l'Educació, el professor Joan Jareño (CREAMAT) impartirà la conferència que porta per titol "Estranya-ments: Activitats matemàtiques amb l'òptica deformada", en el marc de l'especialitat de matemàtiques del màster de secundària.
******************************** Benvolguts i benvolgudes,
Del 7 al 10 de setembre de 2009 es celebrarà a Barcelona el VIII Congreso Internacional sobre Investigación en Didáctica de les Ciencias, organitzat per la revista Enseñanza de las Ciencias. L'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i el Vicerrectorat d'Investigació de la Universitat de València, com editors de la revista, us convidem a participar-hi. En aquesta edició el tema central és "Ensenyament de les ciències en un món en transformació" i la seu el CosmoCaixa de Barcelona.
El període de tramesa de propostes de comunicació s'inicia el 15 de novembre i restarà obert fins el 19 de gener, pel que fa a les inscripcions estaran obertes fins el 31 de maig. Tots els tràmits poden realitzar-se mitjançant la pàgina web del Congrès. <http://ensciencias.uab.es/congreso2009/>
Cordialment,
Organització VIII Congreso Internacional sobre Investigación en Didáctica de las Ciencias ************************ FIRA DEL JOC Benvolguts,us fem aquestes línies per tal de comunicar-vos que ja tenim el programa d'actes de la 8a Fira jocjoc complert.

El podreu trobar a la web de la Fira, just a la pestanya on hi diu: "El cartell de la Fira" (http://www.firadeljoc.cat) o clicant als següents enllaços.

Portada del programa
Contraportada del programa

Per altra banda també hem actualitzat el dossier de premsa, per qualsevol consulta que tingueu el podeu trobar en aquesta direcció

Dossier de premsa

Si voleu, ens podeu ajudar a fer publicitat fent córrer aquest correu, la web o el cartell de la Fira. Podeu imprimir-los i penjar-los a la feina, a la porta de l'escola o deixar-ne un a cada veí de l'escala.

Per obtenir qualsevol tipus d’informació referent a la Fira, us deixem el nostre correu electrònic, info@firadeljoc.cat o ens trobareu al Facebook amb el nom de Fira del joc (allà anem explicant mica en mica què us hi podreu trobar).


Gràcies i salut. -- Lluís Clua info@firadeljoc.cat 651 990 696 http://www.firadeljoc.cat

Segur que ja ho teniu apuntat a l’agenda: aquest cap de setmana fem Fira!

Ja marxen cap a Tona unes abelles que canten i juguen, uns laberints per deixar que t’hi perdis, uns tàngrams gegants que posen a repte, cavalls que corren a cop de cooperació, uns jocs de monstres i uns que no paren de moure’s, propostes de circ, bicicletes boges, animals que fan bellugar el magí, monstres de colors i els jocs de l’Ot el bruixot.

També estan preparats els papers del taller de papiroflèxia i la màgia dins un barret, els objectes quotidians per fabricar joguines i avions que volen; i les xanques, els cordills, les bitlles, els botons que juguen a futbol i alguns elements per fer malabars. També hi són una pila de taulers, materials perquè us pugueu inventar un joc en un moment i cartes de tota mena.

Ara només quedeu vosaltres. Poseu a la bossa enginy per fer jocs amb paraules, ganes de sorprendre’s per saber com es jugava a l’antiguitat, d’aprendre per descobrir jocs de falda, de recordar jocs dels avis i les àvies, ulls per fer una mirada a altres cultures i descobrir el tamborí i l’aualé i un bon feix d’il·lusió per visitar i gaudir de totes les parades de jocs.

Si voleu saber què heu de fer i quin dels dos dies heu de venir, visiteu la web (
www.firadeljoc.cat), repasseu-vos totes les activitats o imprimiu-vos el programa del cap de setmana (aquí i aquí). I si voleu, reenvieu aquest correu o les imatges a tots els vostres amics, imprimiu el cartell i pengeu-lo a les botigues del barri, a l’ascensor, a la porta de l’escola o al vostre ordinador.

I és que és molt senzill, a Tona, aquest cap de setmana, fem fira!Seguro que ya lo tienes apuntado agenda: este fin de semana hay Feria!

Ya marchan hacia Tona unas abejas que cantan y juegan, unos laberintos para dejar que te pierdas, unos tangrams gigantes que ponen a reto, caballos que corren a golpe de cooperación, unos juegos de monstruos y unos que no paran de moverse, propuestas de circo, bicicletas locas, animales que hacen mover el cerebro, monstruos de colores y los juegos de Ot el Bruixot.

También están preparados los papeles del taller de papiroflexia y la magia dentro de un sombrero, los objetos cotidianos para fabricar juguetes y aviones que quieren y los zancos, las cuerdas, los bolos, los botones que juegan al fútbol y algunos elementos para hacer malabares. También están un montón de tableros, materiales para poder inventar un juego en un momento y cartas de todo tipo.

Ahora sólo quedas tu. Pon en la bolsa ingenio para hacer juegos con palabras, ganas de sorprenderse por saber cómo se jugaba en la antigüedad, de aprender para descubrir juegos de falda, recordar juegos de los abuelos y las abuelas, ojos para hacer una mirada a otros culturas y descubrir el tamburín  y el awale y mucha ilusión para visitar y disfrutar de todas las paradas de juegos.

Si deseas saber qué debes hacer y cuál de los dos días has de venir, visita la web (
www.firadeljoc.cat), repasa todas las actividades o imprime el programa del fin de semana (aquí y aquí). Y si quieres, reenvía este mensaje o las imágenes a todos tus amigos, imprime el cartel y cuélgalo en las tiendas del barrio, en el ascensor, en la puerta de la escuela o en tu ordenador.

Y es que es muy sencillo, en Tona, este fin de semana, hay feria!
- Oriol Ripoll