Fòrum de notícies

IConferència taller Eduard Recasens, conferència SCM, Creamat

 
 
Imatge MARTA BERINI
IConferència taller Eduard Recasens, conferència SCM, Creamat
per MARTA BERINI - dimecres, 12 novembre 2008, 19:46
 

Hola a tothom,

Us volem recordar que dins del Projecte Estalmat hi ha tres conferències/taller a l'any adreçades a tots els i les alumnes de batxillerat científic i tecnològic de Catalunya així com al professorat de matemàtiques dels IES.

La d'aquest trimestre serà el dissabte 29 de novembre: l'Eduard Recasens, professor de la FME ens parlarà de LA FÓRMULA DE TARTAGLIA - CARDANO PER RESOLDRE L’EQUACIÓ CÚBICA. Us pregaríem que ho comuniquessiu al vostre alumnat i us convidem a assistir-hi.

La conferència serà el dissabte 29 de novembre a les 10 h a la Facultat de Matemàtiques i Estadística de la UPC.

Podreu veure un resum de la conferència a la nostra web www.estalmat.org

i us recordem que No cal inscripció prèvia

Us esperem

Marta

********************************

Benvolguts,
El dissabte 22 de novembre hi haurà l'acte "De la mesura del meridià de París a la geodèsia avui", en commemoració dels dos-cents anys de les mesures del meridià fetes per F. Aragó. Es celebrarà a la sala Pere i Joan Coromines de l'IEC, al carrer del Carme de Barcelona. Hi haurà una sessió científica i una sessió històrica. Començarà a les 10 del matí. Està organitzat conjuntament per la Societat Catalana de Matemàtiques, la Societat Balear de Matemàtiques i la Societat Catalana d'Història de la Ciència i de la Tècnica. Hi esteu tots convidats.

Atentament,

Josep Lluís Solé.

Vice-president de la SCM. ***************************************

Ens plau informar-te d’una activitat que pot ser molt interessant per a l’alumnat d’ESO i de batxillerat i que, més enllà del camp estrictament matemàtic, fa referència a la cultura científica en general.

En el marc de la Setmana de la Ciència (del 14 al 23 de novembre), el proper 19 de novembre, se celebrarà el Dia de la Ciència a les escoles, amb l'objectiu fonamental de despertar i potenciar l'interès dels més joves vers la ciència i la tecnologia. Per a celebrar aquesta diada, a través d’internet, es posarà a l’abast de totes les escoles la videoconferència "Desert d'aigua: La vida als congeladors de la Terra” que donarà el professor Carles Pedrós-Alió i que està destinada a l'alumnat d'ESO i batxillerat. La conferència s'emetrà des del Departament d'Educació el dimecres 19 de novembre d'11:30 a 13:00 hores i podrà ser seguida des de la web: http://www.xtec.cat/sala/index.htm . Durant l'emissió, es podran formular preguntes per correu electrònic a l’adreça: sgsire@xtec.cat. Aquesta conferència, que s’uneix a les quasi cent conferències que simultàniament es donaran a centres escolars de tot Catalunya, pot resultar molt atractiva per a l’alumnat tant pel tema que tracta com per la personalitat científica del doctor Carles Pedrós-Alió.

 A la web http://www.xtec.cat/agenda/diaciencia08/ hi ha informació sobre aquesta activitat i sobre la resta d’actes previstos per a la Setmana de la Ciència.

Rep la nostra salutació més cordial,

L’equip del CREAMat -- creamat centre de recursos per ensenyar i aprendre matemàtiques Adreça postal: Crta. Alta de Roquetes, 70 08035 Barcelona (Ubicat a l'edifici de l'IES Collserola) Adreça electrònica: creamat@xtec.cat Web: http://phobos.xtec.cat/creamat/ Telèfon: 934285167

Fins aviat

Marta